Kids

De kinderen in onze wijk hebben soms weinig tot geen mogelijkheden zichzelf creatief te uiten en te ontplooien, mede als gevolg van de lage inkomens van hun ouders. En dat is jammer, want alle kinderen verdienen een kans om zich ten volste creatief te ontwikkelen. Daarnaast mist er een platform om je als jonge creatieveling te presenteren en gewaardeerd te worden, waardoor je je erg eenzaam kunt voelen in je creativiteit.

Ons idee en doel is om deze kinderen een platform te bieden om zichzelf creatief te kunnen uiten. Te denken valt aan: eigen radioshows waar klasgenoten naar kunnen luisteren, het maken van jingles en het live performen van muziek in de studio.

Uiteraard kunnen we daarbij dankbaar gebruik maken van de hulp van onze medehuurders in Backbone050… jonge, eigentijdse producers, muzikanten, mc’s, dj’s, vj’s, rappers enz. Een aantal daarvan zijn lokaal zelfs al ‘beroemd’ en anderen zijn op de vooravond van hun doorbraak tot succes.

We zoeken de samenwerking met scholen in de buurt. Niet alleen om kinderen radio te laten maken, maar ook om leeftijdsgenoten van andere scholen en in andere klassen te ‘laten’ luisteren. Wellicht herinner je het programma nog van de VPRO: ‘Achterwerk in de kast’? – ook dat programma gaf zo’n platform!

Help ons: we zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor de uitvoering van ons idee. Lijkt het je wat? – neem dan contact met ons op. Vanwege het werken met kinderen is een VOG noodzakelijk.

Blijf op de hoogte

Bij elke nieuwe uitzending sturen we je een e-mail, als je je aanmeldt voor onze mailinglijst.

Of volg ons op Facebook.

Radio Vinkhuizen is powered by:

Logo De Roege Boys